ALERGIJA

alergija saveti lekara VEGA ORL ordinacija Banovo Brdo

Često Vam je nos zapušen, otežano dišete, a niste prehlađeni…U toku noći se nos naizmenično zapušava, leva strana nosa, potom desna strana…Nos curi nekontrolisano,bistri sekret…Kijate…U očima svrab, nekada i otok… Suvi, uporni nadražajni kašalj…Otežano funkcionišete, iscrpljeni ste…Da. Sve su ovo simptomi ALERGIJSKOG RINITISA na koji pacijenti retko pomisle. Uglavnom se sami leče  antibioticima i neodgovarajućim kapima za nos. Često nekontrolisanim korišćenjem pogrešnih kapi za nos pacijenti upadaju u začarani krug i postaju zavisni od kapi za nos koje smeju da se koriste samo 7 dana.

VEGA ORL TIM može da Vam pomogne. Najčešće je reč o alergijskom rinitisu.

Alergija, VEGA ORL ordinacija Beograd

ALERGIJSKI RINITIS JE HRONIČNI UPALNI PROCES SLUZNICE NOSA NASTAO KAO POSLEDICA DELOVANJA ALERGENA.

Alergena je u našoj okolini dosta. Radi se o inhalacionim alergenima i najčešći su poleni trava, drveća i korova, ambrozija, kućna prašina, grinje. Poleni su aktuelni u proleće, ambrozija krajem leta, a prašina i grinje u toku zime.

Ako prepoznajete svoje tegobe, sumnjate da imate alergiju na neke od inhalacionih alergena, PREPORUKA je – URADITI PRICK kožni test na inhalacione alergene– ALERGOLOŠKO ISPITIVANJE. Radimo ispitivanja odraslim osobama I deci starijoj od tri godine.

Samo ispitivanje je potpuno bezbolno, brzo (traje, zajedno sa ORL pregledom 20ak minuta).

Važno je na vreme dijagnostikovati i lečiti alergijski rinitis kako bi se sprečile posledice- pojava polipa u nosu, krvarenja iz nosa, razvoj i pogoršanje astme…

 

U VEGA ORL ORDINACIJI možete, nakon ORL pregleda, obaviti i alergološko ispitivanje na 12 inhalacionih alergena.

ČEKAMO VAS!!!